Thematische trainingen

Kaizen

Kaizen betekent vrij vertaald: "continu verbeteren". Veel organisaties vinden het lastig om een probleem of een klacht structureel op te lossen. Vaak blijft het bij het oppakken van het individuele geval, waardoor de situatie weer kan voorkomen. Uiteindelijk kost dit veel meer tijd én, nog belangrijker, het werkt ontevreden klanten of medewerkers in de hand.

 

De Kaizen training biedt u inzicht in het hoe en waarom van continu verbeteren. U leert alle ins en outs van de 6 DMAGIC-stappen, zodat u na de training direct aan de slag kunt. Praktisch en hands-on.


Performance management

Ervaart u een hoge werkdruk in uw organisatie? Zaken die nooit afkomen, onduidelijkheid over wie wat doet en waar de prioriteiten liggen? Gebrek aan inzicht in het werk dat nog gedaan moet worden? U bent niet de enige!

 

Performance management of operationeel management geeft handvatten hoe u de dagelijkse besturing van een team of afdeling kunt verbeteren door het opzetten van dagstarts en wekelijkse reviews (Keek op de Week). Na de training kunt u direct beginnen met het opzetten van een dagstart.


Process mapping

Het gevoel dat er niet logisch gewerkt wordt? Dat zaken omslachtig uitgevoerd worden? Dat het allemaal veel te lang duurt? Dat het slimmer kan?

 

In de training Process mapping leert u op een eenvoudige manier hoe u een proces in kaart kunt brengen. U krijgt inzicht in de stappen die worden gezet, wie wat doet, waar het werk stil ligt, en nog veel meer. Verbeterkansen worden zichtbaar gemaakt. U kunt er na afloop van de training zo mee aan de gang.

Praktische Lean aanpak

U denkt dat het beter kan in uw team of afdeling, maar weet niet hoe u dit scherp kunt krijgen. Waar te beginnen en waar op letten? Hoe kom ik van een probleem naar een oplossing?

 

In de training Praktisch Lean aanpak leert u met een "Leanbril" naar de verschillende aspecten van uw organisatie kijken. Niet alleen processen, maar ook houding en gedrag, de span of control, de besturing en natuurlijk de klant. De diagnose stellen, verbeteringen ontwikkelen en invoeren, samen met het team!

Faciliteren van workshops

U wilt graag met Lean aan de slag, maar voelt zich nog niet vertrouwd met het opzetten en begeleiden van workshops?

U bent van mening dat er met vergaderen veel tijd verspild wordt, maar weet niet goed hoe het anders kan?

 

De training faciliteren van workshops laat u ervaren hoe u in korte tijd veel kunt bereiken met een groep, door het toepassen van creatieve werkvormen. U leert een draaiboek maken, de energie van de groep te managen en tot verbluffende resultaten te komen.